TÄSTÄ ON KYSE

MIKSI MUKAAN ULKOLUOKKAPÄIVÄÄN?

Lapset viettävät nykyään yhä vähemmän aikaa ulkona, joidenkin tutkimusten mukaan jopa puolet vähemmän kuin vanhempansa. Ulkoluokkapäivä kutsuu aikuisia ympäri maailman innostamaan lapsia ja nuoria ulkoilemaan – oppimaan, ihmettelemään, liikkumaan ja leikkimään ulkona. Vuonna 2018 päivään osallistui jo yli 3 miljoonaa lasta yli 100 eri maasta!

Leikki on keskeinen osa lasten tervettä kehitystä ja näin ollen keskeinen osa jokaista päivää. Lapset ovat usein myös aktiivisempia oppijoita ulkona. Ulkona tapahtuva tekemällä oppiminen jättää pysyvät muistot, auttaa lapsia tiedostamaan ympäristönsä paremmin ja ajattelemaan itsenäisemmin sekä tuo oppimiseen uutta haastetta ja jännitystä. Yhä useammat tutkimukset kertovat myös luonnonympäristöjen positiivisesta vaikutuksesta hyvinvointiimme. Näiden hyvinvointivaikutusten takaamiseksi säännöllinen ulkoilu luonnonympäristöissä on aloitettava pienestä pitäen.

Kampanjan tarkoituksena on edistää ulkona tapahtuvaa oppimista ja leikkiä. Kaikki, jotka ovat nähneet, miten lasten vieminen ulos leikkimään ja oppimaan vaikuttaa heihin, tietävät tällaisten kokemusten merkityksen. Meillä Suomessa ulkona leikkiminen ja oppiminen ovat jo osa päiväkotien ja koulujen arkea — sitä sopii juhlia!

Ilmoittaudu mukaan Ulkoluokkapäivään jo tänään!

Ulkona oppimisen hyödyt ovat monipuoliset

 • 1. SOSIAALISET TAIDOT
  KASVAVAT
 • 2. ONGELMANRATKAISUKYKY
  KEHITTYY
 • 3. OPITAAN
  RYHMÄTYÖTAITOJA
 • 4. HERÄTTÄÄ LUOVUUDEN
  JA MIELIKUVITUKSEN
MAHTAVA PÄIVÄ, ONNEKSI OLIMME MUKANA! LAPSET RAKASTIVAT KOKEMUSTA.

LEIKKIMÄLLÄ TÄNÄÄN RAKENNETAAN VALMIUKSIA TULEVAAN

Ulkona tapahtuvan opetuksen ei tarvitse rajoittua vain liikuntaan, maantietoon tai biologiaan. Yhtä hyvin luonnossa voi opetella esimerkiksi matematiikkaa, äidinkieltä tai kuvaamataitoa. Uusien tietojen ja taitojen lisäksi lapselle jää hienoja muistoja koulussa tehdyistä seikkailuista! Ulkona olo parantaa myös lasten keskittymiskykyä, kehittää luovuutta sekä tekee oppimisesta hauskempaa!

 

Lapset oppivat monia elämän tärkeitä taitoja leikkimällä toistensa kanssa. Ulkona leikkiessä hyödyt vielä kasvavat, koska ympäristö on vaihtelevampaa ja vaatii enemmän luovien ratkaisujen tekoa. Lasten ongelmanratkaisukyky sekä ryhmässä työskentelyn taidot kehittyvät, kun tarjolla ei olekaan aina valmiita leluja ja ratkaisuja.

UUTISET

VIIMEISIMMÄT UUTISET

PERUSTAJAT

KUKA ON ULKOLUOKKAPÄIVÄN TAKANA?

Ulkoluokkapäivä sai alkunsa Iso-Britanniassa vuonna 2012, kun kourallinen lontoolaisia kouluja vietti Anna Portchin ideoimaa ulkona oppimisen päivää nimellä “Empty Classroom Day”. Vuonna 2015 mukana oli jo yli 600 koulua 15 eri maasta. Yksi kampanjan perustajaorganisaatioista, ActionFunder, aloitti vuonna 2016 yhteistyön Unileverin Dirt is Good (Lika on hyväksi) –tiimin kanssa, tavoitteenaan tehdä Empty Classroom Day –kampanjasta maailmanlaajuinen. Sittemmin kampanja on kasvanut maailmanlaajuiseksi ulkona oppimisen juhlapäiväksi!

Tästä yhteistyöstä sai alkunsa Outdoor Classroom Day, suomalaisittain Ulkoluokkapäivä. Suomessa Ulkoluokkapäivää koordinoi Ulko-opet ry ja innokkaat ulko-opet.

EMME VOI MIETTIÄ VAIN SITÄ, MILLAISEN MAAILMAN JÄTÄMME LAPSILLEMME. MEIDÄN PITÄÄ MIETTIÄ SITÄ, MILLAISIA LAPSIA JÄTÄMME MAAILMALLEMME.

JAA

Auta levittämään sanaa Ulkoluokkapäivästä! Jaa tämä sivu ja kutsu ystävät ja työkaverit mukaan.

Upeaa, että olet mukana!

Kiitos ilmoittautumisestasi Ulkoluokkapäivään. Emme malta odottaa, että näemme mitä kaikkea keksittekään tehdä tämän päivän aikana! Jaa tieto Ulkoluokkapäivästä myös työkavereillesi sekä tuttavillesi, jotta saamme mahdollisimman monta lasta ulos oppimaan ja leikkimään joka päivä 🙂

Upeaa, että olet mukana!

Kiitos osallistumisestasi Ulkoluokkapäivään. Emme malta odottaa, että näemme mitä kaikkea keksittekään tehdä tämän päivän aikana! Jaa tieto Ulkoluokkapäivästä myös työkavereillesi sekä tuttavillesi, jotta saamme mahdollisimman monta lasta ulos oppimaan ja leikkimään joka päivä 🙂

Mahtavaa! Kivaa, että olet mukana!

Hienoa, että kannustat lapsesi koulua/päiväkotia mukaan Ulkoluokkapäivään!

Lähetämme sinulle pian kirjeen, jonka voit laittaa eteenpäin lapsesi päiväkodille tai koululle. Jaa tieto Ulkoluokkapäivästä myös tuttavillesi, jotta saamme mahdollisimman monta lasta ulos oppimaan ja leikkimään joka päivä 🙂