Ulkoluokkapäivä-liike ja koronaviruskriisi

3.4.2020

Julkaistu: 3.4.2020 | Viimeinen päivitys: 3.4.2020

Ulkoluokkapäivä-liike ja koronaviruskriisi

Huomautus: Tämä lausunto on maailmanlaajuiselta Outdoor Classroom Day -tiimiltä järjestöstä Semble, jonka kanssa Ulko-opet ry tekee yhteistyötä kampanjan toteuttamiseksi Suomessa.

Tätä kirjoittaessa melkein 90% kaikista lapsista kautta maailman ei toistaiseksi pääse kouluun. Koronaviruskriisin jatkuessa selvitämme yhteistyötahojemme ja rahoittajiemme kanssa miten voisimme parhaiten tukea teitä – maailmanlaajuista opettajien ja vanhempien yhteisöämme – tänä hankalana aikana.

Tilanne muuttuu päivittäin, mutta se on varmaa että seuraava Ulkoluokkapäivä torstaina 14.5. toteutetaan eri tavalla kuin on totuttu.

Moni kuitenkin ymmärtää nyt, kuinka tärkeää ulkona vietetty aika on, ja haluamme auttaa opettajia, vanhempia ja lapsia säilyttämään yhteytensä ulkona olevaan ympäristöön – olipa se sitten ikkunan läpi, parvekkeelta tai takapihalla.

Haluamme saada tämän tehtyä kunnolla ja kuulisimme siksi mielellämme ajatuksiasi

Jos haluat jakaa ideoitasi meille, vastaa lyhyeen kyselyymme. 

Siinä on vain 9 kysymysta eikä se vie yli 5 minuuttia.

VASTAA KYSELYYN

Voit myös ottaa yhteyttä osoitteeseen info@outdoorclassroomday.com tai johonkin sosiaalisen median kanavaamme. Kysely päättyy maanantaina 6.4. klo 16

Virikettä ja aineistoa oppitunnille

Olemme kuulleet etäopetusta antavilta kouluilta ja päiväkodeilta, että lapset tekevät koulutehtäviä ulkona, pihoilla ja parvekkeilla. Vielä osalle oppilaista auki olevat koulut ja päiväkodit ovat viettäneet mahdollisimman paljon aikaa ulkoillen. Ideoita etäulko-opetukseen voit saada esim. sosiaalisesta mediastamme Ulko-opet, Ulko-opet ry ja Ulkoluokkapäivä. Huomioithan viimeisimmän ohjeistuksen etäisyyden pitämisestä ja muista rajoituksista.

Kiitos kannatuksestasi! 

Dominika Jarosz 

Kampanjapäällikkö

Semble

Tietoa meistä

Kansainvälistä Ulkoluokkapäivä-hanketta johtaa Semble (aiemmin Project Dirt) ja sitä rahoittaa Unilever osana Dirt is Good -liikettään. Semble, alkuperäisen kampanjan perustanut taho, tekee yhteistyötä tunnustettujen paikallisten kansalaisjärjestöjen kanssa, mukaan lukien: Nature Play WA (Australia), United Way Colombia (Colombia), ACE Trust (India), Movimento Bloom (Portugal), Symphonia for South Africa (South Africa), Ulko-opet ry (Finland), Learning through Landscapes (UK and Ireland) and Aktif Yaşam Derneği (Turkey). 

Upeaa, että olet mukana!

Kiitos ilmoittautumisestasi Ulkoluokkapäivään. Emme malta odottaa, että näemme mitä kaikkea keksittekään tehdä tämän päivän aikana! Jaa tieto Ulkoluokkapäivästä myös työkavereillesi sekä tuttavillesi, jotta saamme mahdollisimman monta lasta ulos oppimaan ja leikkimään joka päivä 🙂

Upeaa, että olet mukana!

Kiitos osallistumisestasi Ulkoluokkapäivään. Emme malta odottaa, että näemme mitä kaikkea keksittekään tehdä tämän päivän aikana! Jaa tieto Ulkoluokkapäivästä myös työkavereillesi sekä tuttavillesi, jotta saamme mahdollisimman monta lasta ulos oppimaan ja leikkimään joka päivä 🙂

Mahtavaa! Kivaa, että olet mukana!

Hienoa, että kannustat lapsesi koulua/päiväkotia mukaan Ulkoluokkapäivään!

Lähetämme sinulle pian kirjeen, jonka voit laittaa eteenpäin lapsesi päiväkodille tai koululle. Jaa tieto Ulkoluokkapäivästä myös tuttavillesi, jotta saamme mahdollisimman monta lasta ulos oppimaan ja leikkimään joka päivä 🙂