Yli 20 700 lasta osallistui Ulkoluokkapäivään Suomessa

28.5.2019

Viime torstaina vietettiin Ulkoluokkapäivää yhdessä Suomen lasten metsäretkipäivän kanssa. Meillä Suomessa ulos leikkimään, oppimaan ja retkeilemään lähti yli 20 700 lasta ja nuorta, maailmanlaajuisesti yli 1,7 miljoonaa, upeaa! Suurkiitos kaikille osallistujille ja yhteistyökumppaneille!

Ulkoluokkapäivää vietettiin kirjaimellisesti ympäri Suomen, pohjoisin koulu oli mukana Nuorgamissa asti! Kampanjakoordinaattori vieraili Espoossa Kuitinmäen koulussa sekä Lastentalo Hyvätuulen ja Lounatuulen päiväkodin metsäretkellä. Kuitinmäen 4B -luokka opiskeli matematiikkaa ulkona, aiheena olivat erilaiset mittayksiköt. Apuna olivat niin kepit, pihapuut kuin luokkakaverit. Naurua riitti ja mittayksiköt tulivat konkreettisiksi itse tehden ja pohtien.

Hyvätuulen ja Lounatuulen metsäretkellä tutulla metsäpaikalla leikittiin ihanaa sisilisko-laululeikkiä ja syötiin lounaskin metsässä, pienestä tihkusateesta piittaamatta. Karhu nukkuu -leikki sai aikaan riemun (vaiko jännityksen?) kiljahduksia ja vapaata leikkiä olisivat lapset voineet jatkaa vaikka kuinka pitkään. Metsässä vilisi pieniä retkeilijöitä ja tunnelma oli iloinen ja leppoisa.

Kurkkaa Inspiroidu-osiosta sekä Facebookista ja Instagramista, mitä kaikkea meillä ja muualla maailmassa tehtiin ulkona. Muista myös jakaa omat kokemuksesi ja vinkkisi tarinoin ja kuvin tunnuksilla #ulkoluokkapäivä #uteklassrumsdag #OutdoorClassroomDay #yhdessäulos.

Ulkoluokkapäivää vietetään taas ensi vuoden toukokuussa – tule mukaan!

Kuva: Kuitinmäen koulun 4B-luokan oppilaat tutkivat matematiikan tunnilla mittayksiköitä. (c) FEE Suomi

Upeaa, että olet mukana!

Kiitos ilmoittautumisestasi Ulkoluokkapäivään. Emme malta odottaa, että näemme mitä kaikkea keksittekään tehdä tämän päivän aikana! Jaa tieto Ulkoluokkapäivästä myös työkavereillesi sekä tuttavillesi, jotta saamme mahdollisimman monta lasta ulos oppimaan ja leikkimään joka päivä 🙂

Upeaa, että olet mukana!

Kiitos osallistumisestasi Ulkoluokkapäivään. Emme malta odottaa, että näemme mitä kaikkea keksittekään tehdä tämän päivän aikana! Jaa tieto Ulkoluokkapäivästä myös työkavereillesi sekä tuttavillesi, jotta saamme mahdollisimman monta lasta ulos oppimaan ja leikkimään joka päivä 🙂

Mahtavaa! Kivaa, että olet mukana!

Hienoa, että kannustat lapsesi koulua/päiväkotia mukaan Ulkoluokkapäivään!

Lähetämme sinulle pian kirjeen, jonka voit laittaa eteenpäin lapsesi päiväkodille tai koululle. Jaa tieto Ulkoluokkapäivästä myös tuttavillesi, jotta saamme mahdollisimman monta lasta ulos oppimaan ja leikkimään joka päivä 🙂