Empty Classroom Day -tapahtuman alku

5.8.2016

Keskustelimme Empty Classroom Day -tapahtuman perustajan Anna Portchin kanssa hänen ajatuksistaan päivän suhteen ja ulko-opiskelun eduista.

Empty Classroom Day sai alkunsa vuonna 2011 London Sustainable Schools Forum (LSSF) -tapahtumassa ja ensimmäinen Empty Classroom Day järjestettiin vuonna 2012. Idea syntyi, kun joukko ympäristömielisiä opettajia keskusteli London Sustainable Development Commissionin kustantamasta Tim Gillin raportista Sowing the Seeds: Reconnecting London’s children with nature (2011). Raportti sisälsi hälyttäviä totuuksia, kuten:

“Tilastojen mukaan kolmannes lontoolaisperheistä viettää aikaa luonnossa vain kerran kahdessa kuukaudessa tai vieläkin harvemmin. Yksi perhe seitsemästä ei ollut käynyt luonnossa kertaakaan vuoden aikana. Lasku oli rajumpaa köyhemmissä perheissä ja tiettyjen etnisten vähemmistöjen keskuudessa.”

Tämä järkytti ryhmää syvästi, sillä tiesimme, miten mahtavaa ja tärkeää ulkona leikkiminen ja oppiminen oli. Mutta kun mietimme asiaa, tiesimme, että esteistä huolimatta monet mahtavat opettajat ja ympäristökouluttajat veivät lontoolaislapsia ulkoilmaan ympäri vuoden. Tästä keskustelusta syntyi Empty Classroom Day, jonka tavoitteena on saada jokainen lontoolaislapsi oppimaan ja leikkimään ulkoilmassa ainakin yhtenä päivänä vuodessa. Heitä ajoi halu huomioida ihmisten mahtava työ ja muistuttaa kaikkia sen tärkeydestä!

Empty Classroom Day on järjestetty joka vuosi sen jälkeen, kun ensimmäinen tapahtuma vuonna 2012 keräsi mukaan noin 100 koulua enimmäkseen Croydonin alueelta. Sittemmin tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta ja nyt mukana on kouluja koko maailmasta. Päivää ei olisi ilman innokkaita lapsia ja heidän mahtavia opettajiaan, jotka vievät luokkansa ulos Empty Classroom Dayn aikana (ja monena muuna vuoden päivänä) muista aikapaineistaan huolimatta.

Empty Classroom Dayn tukijoihin kuuluu useita ulko-oppimista ja leikkiä korostavia organisaatioita. Nämä organisaatiot tarjoavat upeita, ulkoilmassa tapahtuvia oppimis- ja leikkihetkiä ympäri vuoden ja ovat tukeneet Empty Classroom Dayta erityistapahtumilla, työntekijöillä ja palkinnoilla.

Anna halusi tehdä selväksi, että tapahtuma oli yhteisvoimin toteutettu ja antaa erityiskiitokset kaikille tapahtumaa omalla ajallaan tukeneille organisaatioille ja ihmisille, erityisesti:

  • Martin Crabbe, LSSF:n (London Sustainable Schools Forum) puheenjohtaja,
  • Upeat vapaaehtoiset Chris Robson, Zoe Slade ja Mari Lopez, jotka auttoivat tekemään Empty Classroom Daysta suurtapahtuman
  • Kaikki projektia alusta asti tukeneet Project Dirt -ihmiset, etenkin Freya Grummitt ja Nicky Spear
  • Kaikki LSSF:n, LEEF:n (London Environmental Educators Forum), FACE:n (Farming and Countryside Education) ja LWT:n (London Wildlife Trust) edustajat, jotka ylittivät odotukset moninkertaisesti
  • Awards for All, joka tuki yhteisöllisiä workshop-tapahtumia vuonna 2015
  • Taiteilijat Sara Gelfgren ja Brian Lewis, joiden lahjoittamia upeita taideteoksia käytettiin tapahtuman markkinointiin
  • Keep Britain Tidyn Eco-Schools-osasto, joka on ollut innokkaasti mukana tapahtumassa
  • Maininnan arvoisia olisi lukuisia muitakin, mutta lista on jo nyt liian pitkä lyhyeen artikkeliin. Se vain kertoo, että onnistumiseen tarvitaan koko joukko ihmisiä!

 

Anna uskoo vahvasti koulupäivään liittyvän ulkoilun tärkeyteen. Hänen mukaansa vahva yhteys luontoon auttaa lapsia oppimaan, ratkomaan ongelmia ja hallitsemaan riskejä – ja on valtavan hauskaa.  Anna hoitaa nyt Englannin Empty Classroom Day -tapahtumaa Eco-Schools Coordinatorin roolissaan Keep Britain Tidy -järjestössä, joka on saanut tämän vuoden tapahtumaan tukea Project Dirtiltä ja Unileveriltä OMOn Lika on hyväksi -kampanjan kautta. Liity mukaan levittämään ulkona oppimisen ja leikkimisen ilosanomaa. Ilmoita koulusi tai luokkasi Osaa ulkona -päivään.

Upeaa, että olet mukana!

Kiitos ilmoittautumisestasi Ulkoluokkapäivään. Emme malta odottaa, että näemme mitä kaikkea keksittekään tehdä tämän päivän aikana! Jaa tieto Ulkoluokkapäivästä myös työkavereillesi sekä tuttavillesi, jotta saamme mahdollisimman monta lasta ulos oppimaan ja leikkimään joka päivä 🙂

Upeaa, että olet mukana!

Kiitos osallistumisestasi Ulkoluokkapäivään. Emme malta odottaa, että näemme mitä kaikkea keksittekään tehdä tämän päivän aikana! Jaa tieto Ulkoluokkapäivästä myös työkavereillesi sekä tuttavillesi, jotta saamme mahdollisimman monta lasta ulos oppimaan ja leikkimään joka päivä 🙂

Mahtavaa! Kivaa, että olet mukana!

Hienoa, että kannustat lapsesi koulua/päiväkotia mukaan Ulkoluokkapäivään!

Lähetämme sinulle pian kirjeen, jonka voit laittaa eteenpäin lapsesi päiväkodille tai koululle. Jaa tieto Ulkoluokkapäivästä myös tuttavillesi, jotta saamme mahdollisimman monta lasta ulos oppimaan ja leikkimään joka päivä 🙂