MISTÄ ON KYSE?

MIKSI MUKAAN ULKOLUOKKAPÄIVÄÄN?

Ulkoluokkapäivä on maailmanlaajuinen kampanja, joka on alunperin lähtöisin Iso-Britanniasta, josta se on lähtenyt leviämään ympäri maailmaa. Vuonna 2017 päivään osallistui lähes puoli miljoonaa lasta, 105 eri maasta!

Kampanjan tarkoituksena on edistää ulkona tapahtuvaa oppimista ja leikkiä. Kaikki, jotka ovat nähneet, miten lasten vieminen ulos leikkimään ja oppimaan vaikuttaa heihin, tietävät tällaisten kokemusten voiman. Leikki on keskeinen osa lasten tervettä kehitystä ja näin ollen keskeinen osa jokaista päivää.

Lapset ovat usein myös aktiivisempia oppijoita ulkona. Ulkona tapahtuva tekemällä oppiminen jättää pysyvät muistot, auttaa lapsia tiedostamaan ympäristönsä paremmin ja ajattelemaan itsenäisemmin sekä tuo oppimiseen uutta haastetta ja jännitystä.

Viime vuoden suosiosta innostuneina, toivomme, että tänä keväänä torstaina 17. toukokuuta saamme mahdollisimman monet lapset ulos leikkimään ja oppimaan! Päivän suunnitteluun avuksi sivuiltamme löytyy valmiita materiaaleja. Ulkona oppimisen konkarit voivat päivän aikana juhlistaa tähän astisia saavutuksiaan sekä innostaa muita mukaan! Jokaiselle osallistujalle Ulkoluokkapäivä on hyvä muistutus siitä, kuinka helppoa ja innostavaa on ottaa ulkoilu osaksi oppimista vaikka joka päivä!

Ilmoittaudu mukaan Ulkoluokkapäivään jo tänään!

Ulkona oppimisen hyödyt ovat monipuoliset

 • 1. SOSIAALISET TAIDOT
  KASVAVAT
 • 2. ONGELMANRATKAISUKYKY
  KEHITTYY
 • 3. OPITAAN
  RYHMÄTYÖTAITOJA
 • 4. HERÄTTÄÄ LUOVUUDEN
  JA MIELIKUVITUKSEN
MAHTAVA PÄIVÄ, ONNEKSI OLIMME MUKANA! LAPSET RAKASTIVAT KOKEMUSTA.

LEIKKIMÄLLÄ TÄNÄÄN RAKENNETAAN VALMIUKSIA TULEVAAN

Ulkona tapahtuvan opetuksen ei tarvitse rajoittua vain liikuntaan, maantietoon tai biologiaan, yhtä hyvin luonnossa voi opetella esimerkiksi: matematiikkaa, äidinkieltä tai kuvaamataitoa. Uusien tietojen ja taitojen lisäksi lapselle jää hienoja muistoja koulussa tehdyistä seikkailuista! Ulkona olo parantaa myös lasten keskittymiskykyä, kehittää luovuutta sekä tekee oppimisesta hauskempaa!

 

Lapset oppivat monia elämän tärkeitä taitoja leikkimällä toistensa kanssa. Ulkona leikkiessä hyödyt vielä kasvavat, koska ympäristö on vaihtelevampaa ja vaatii enemmän luovien ratkaisujen tekoa. Lasten ongelman ratkaisukyky sekä ryhmässä työskentelytaidot kehittyvät, kun tarjolla ei olekaan aina valmiita leluja ja ratkaisuja.

UUTISET

VIIMEISIMMÄT UUTISET

PERUSTAJAT

KUKA ON ULKOLUOKKAPÄIVÄN TAKANA?

 

Ulkoluokkapäivä on saanut alkunsa Iso-Britanniassa, jossa Anna Portch,  London Sustainable Schools Forumin (LSSF) opettajien tukemana, alunperin loi kampanjan nimeltä ‘Empty Classroom Day’. Kampanjan tarkoituksena oli rohkaista Lontoon kouluja järjestämään opetusta ulkona sekä oppia hyödyntämään ympäristön lukuisia etuja. Kampanja alkoi vuonna 2011 ja alkuvaiheessa mukana oli vain kourallinen kouluja. Sittemmin kampanja on kasvanut maailman laajuiseksi ulkona oppimisen juhlapäiväksi!

LEEF:n (London Environmental Educators Forum) jäsenet ovat ottaneet pääroolin tapahtuman järjestelyissä ja tarjoavat laajan valikoiman ulko-oppimisaktiviteetteja. Alussa näiden foorumien jäsenet näyttivät mallia viemällä oppilaitaan ulos ja tarjoamalla kouluille resursseja ulko-opetukseen. Isossa-Britanniassa toimiva, ympäristö- ja yhteisöhankkeita yhdistävä ja edistävä Project Dirt näytteli keskeistä osaa tapahtuman markkinoinnissa ja tarjosi puitteet ulko-opiskeluun liittyvien ideoiden ja inspiraation jakamiselle.

Empty Classroom Day innosti Unileverin Persil-, Omo– Rinso- ja muiden pyykkäystuotteiden parissa työskentelevää Dirt is Good (Lika on hyväksi) -tiimiä niin, että he päättivät tukea tapahtumaa Ison-Britannian lisäksi ympäri maailmaa! Project Dirt tekee heidän kanssaan yhteistyötä tämän tavoitteen eteen kehittämällä kansainvälisiä verkostoja ja resursseja, jotka tukevat kampanjaa ympäri maailmaa!

EMME VOI MIETTIÄ VAIN SITÄ, MILLAISEN MAAILMAN JÄTÄMME LAPSILLEMME. MEIDÄN PITÄÄ MIETTIÄ SITÄ, MILLAISIA LAPSIA JÄTÄMME MAAILMALLEMME.

YHTEISTYÖKUMPPANIMME

JAA

Auta levittämään sanaa Ulkoluokkapäivästä! Jaa tämä sivu ja kutsu ystävät ja työtoverit mukaan.

Jihuu! Täydet pisteet ilmoittautumisestasi!

Kiitos osallistumisestasi tapahtumaan. Emme malta odottaa, että näemme mitä kaikkea saattekaan tehtyä tämän päivän aikana! Voitko ystävällisesti jakaa tämän työtovereillesi sekä ystävillesi, jotta saamme mahdollisimman monta lasta ulos oppimaan ja leikkimään joka päivä 🙂

Jihuu! Täydet pisteet ilmoittautumisestasi!

Kiitos osallistumisestasi tapahtumaan. Emme malta odottaa, että näemme mitä kaikkea saattekaan tehtyä tämän päivän aikana! Voitko ystävällisesti jakaa tämän työtovereillesi sekä ystävillesi, jotta saamme mahdollisimman monta lasta ulos oppimaan ja leikkimään joka päivä 🙂

Mahtavaa! Kivaa, että olet mukana!

KIITOS LAATUA ULKOKÄYTTÖÖNPÄIVÄ!

Lähetämme sinulle uutiskirjeen pian. Aika pelata on kriittinen jokaiselle lapselle – jakaa hetket meille merkitsemällä #Ulkoluokkapäivä ja tekemällä joka päivä päivässä oppimaan ja pelaamaan ulkona!

KIITOSKÄYTÄT ULKOLUOKKAPÄIVÄ!

Kiitos liitymisestä liikkeen kanssa emme voi odottaa, mitä näet päivällä! Jaa tämä kollegoillesi ja ystävillesi, jotta voimme auttaa jokaista lasta tulemaan ulkona oppimaan ja pelaamaan joka päivä. 🙂 Katso päiväkohtaisia resursseja välilehtiä – ja tee oppimista ja leikkiä joka päivä!